eliidastorrod
8

Jenter som rir hest, rir guttene best

Publisert 13.10.2014 kl.18:29. Ligger i kategorien: Blogg.

Jeg kom over et innlegg på Hest.no som jeg ville dele med dere. Fordi, det som denne jenta har skrevet er rett og slett fantastisk. Jeg spurte henne om å få dele innlegget hennes og bildene. Innlegget finner dere HER. Gjerne skriv en kommentar til hva du syns om teksten hennes og om du evnt. kjenner deg igjen. Det gjør jeg.

Om man ser noen år tilbake i tid, var det å drive med hest en helt normal hobby, der heste-jenter ofte ble omtalt som '' flinke og pliktoppfyllende '' eller at de ikke var redd for å '' ta i et tak''. De fleste så ikke på det å drive med noen skitne dyr som noe tiltrekkende, og det å humpe rundt på noe ville dyr hele dagen var ikke særlig sexy.

Når noen spør meg nå til dags om jeg driver med hest, er det et helt annet blikk jeg møter enn jeg gjorde da jeg var liten. For meg virker det som om at hest og ridning kan vinkles til så utrolig mye mer enn det gjorde for noen år tilbake.

'' Wow, rir du?''Jenter som rir hest, rir guttene best!'' Er du god til å ri da?''
Dette er bare noen få av utrolig mange kommentarer jeg som heste-jente blir møtt med av alt fra venner, bekjente til helt fremmede. Jeg syntes det er skremmende at sporten jeg driver med blir sett på som en seksuell og fornærmet sport.

'' Er det sant at man får fin rumpe av å ri? '' Du vil ikke ri på meg da? ''
Jeg har ikke ord for hvor irriterende det er å få slike spørsmål. Selv om jeg holder på med hest betyr det ikke at jeg driver med det fordi jeg vil ha bedre kropp, eller bli sett på som en deilig og sporty person. Jeg driver med hest fordi hesten gir meg en utrolig mestrings følelse og fordi det å holde på med disse flotte dyra gir meg motivasjon til å leve. Å holde på med hest for å bli sett på som sexy er iallefall det siste jeg ønsker!

Hvorfor er det slik det er blitt? At hestesporten vår blir ødelagt av seksuelle fornærmelser? Hvorfor tror noen mennesker at så fort vi sier vi rir, at vi automatisk legger opp til så utrolig mye mer. For legger vi egentlig opp til at folk skal spørre nysgjerrig; '' Hva liker du best å ri da..? '' eller '' Da kan du vel ri meg og..?''. 

I mine øyne gjør jeg iallefall ikke det. Jeg ønsker å kunne fortelle at jeg liker å ri, og holde på med hest uten å måtte få en haug med ekle spørsmål fra folk som rett og slett ikke bryr seg om meg og sporten min. Jeg ønsker heller å få spørsmål som '' Kult, hvordan hest har du? '' eller '' Hvilke gren driver du med?''.

Skal vi være et svakt punkt? Eller skal vi overbevise at hestesporten er så mye mer enn å være skitne på en helt annen måte enn det faktisk er? 

Det er jo ikke tvil om at hele samfunnet har endret seg drastisk de siste årene, og det er jo kanskje derfor det har blitt som det har blitt. Jeg lurer egentlig på hvordan man skal snu denne trenden, og faktisk få fokus på at hestemiljøet består at en helt vanlig jente, og en helt vanlig hest. Ikke en ekvipasje som blir møtt med seksuelle fornærmelser.

Det er vel kanskje ingen hemmelighet at det er gutter som stort sett regjerer dette temaet. Jeg tror det er mest unge ryttere som er mest utsatt for krenkelsene, nettopp fordi det er mest unge gutter eller gutter generelt som liker å tro at alle jenter som rir er selvsikre, perfekte jenter med stor rumpe og enormt potensiale på visse områder. Hvor feil kan man faktisk ta?
Kjære alle dere som har misforstått og undervurdere hestesporten:
Har noen fortalt dere at det faktisk ikke er alle som rir rundt på dyre hester til en million? Eller har noen fortalt dere at ikke alle som rir har sexy kropp og stor rumpe? Eller at påstanden ''Jenter som rir hest, rir guttene best'' faktisk ikke alltid kan stemme?

For ikke å snakke om at det at å være en heste-jente ikke bare innebærer å ri, for det er jo bare en brøkdel! Hver dag må man jo ut å møkke for hesten, eller tror dere at hestens avføring forsvinner av seg selv? Det gjør den ikke.
Har du noengang vært i nærheten av en heste-jente etter hun har gjort rent for hesten?
.. Eller etter en lang og hard ride-økt? Eller hva med etter en lang dag med vask og stell av hesten? 

Om du hadde opplevd det, tror jeg du ville fått et annet syn på hva det faktisk er å være en heste-jente.
Respekter oss;
Vi heste-mennesker fortjener faktisk en god del respekt. Vi ofrer alt vi har for at hestene våres skal ha det bra, og det minste vi skal forlange er at vi som ryttere blir respekter på en minst like bra måte som om vi hadde fortalt at vi ikke er heste-jenter.

For hva er forskjellen? Selv om vi går med ridebukse og ridestøvler betyr det ikke at vi ønsker å bli sett på som et sex-objekt. Vi er bare ryttere, helt vanlig mennesker med en litt annen hobby enn det du har.

Kjære heste-jente og rytter, ikke la deg undervurderes og trakasseres, du er et menneske, som alle andre. Du kan være med å bevise hvordan vi ønsker sporten vår. 

Marie-Madelen, 13.10.2014 kl.18:46

Folk kommer vel med sånne kommentarer fordi det er en enkel link og veldig enkelt å assosiere det med noe annet enn hva det faktisk er. Tror aldri det kommer til å stoppe er jeg redd..

Marcela Constanza, 31.10.2014 kl.14:58

hahaha =)

cindyllb, 07.11.2014 kl.09:48

bra innlegg!

Har forresten en konkurranse pågående der du kan vinne et gavekort på sminke! Bli med? Innlegget er blogginnlegg nr.3! Bla nedover på bloggen, så finner du det! :D

Carmelita, 19.11.2014 kl.11:29

HAHAHAHA xD Digget dette innlegge iallefall Overskriften :P

Leah Victoria Forsberg, 24.03.2015 kl.18:44

Hahahahhahaha xD Bra innlegg :D

Veronica S, 24.10.2015 kl.19:26

VELDIG bra innlegg!!

Johanna Keskitalo, 23.11.2015 kl.13:37

wtf
Jeg er såå enig med deg, hahaha. Er skikkelig lei av disse "morsomme" kommentarene. Men for all del, folk prøver vel litt halvhjertet på å være morsom. Det gjelder å bare le av dem ;)

Ønsker deg en fin dag!
Skriv en ny kommentar


Elida Storrød

Jeg er 17 år gammel, går vg2 helsefagarbeider. Blogger om hverdagen, mote, skjønnhet og hest.

Kontakt meg

elidastorrod@hotmail.no

Følg bloggen

Bla i arkivet

Bloggdesign

Designmalen er kodet og designet av KvDesign
hits