eliidastorrod
11

Fjortis?

Publisert 04.09.2012 kl.18:30. Ligger i kategorien: Temaer.

Fjortis er en betegnelse på en ung og umoden jente. Bruken av "fjortis" er at personen det er snakk om oppfører seg som om en fjortenåring og ikke en eldre dame. Jenter som blir kalt fjortis er ofte jenter som liker å vise seg fram, bruke så mye push up som mulig, sånn at puppene blir trykt opp i haka, mye sminke (noen ganger alt for mye!), overlegen, frekk. Det er mange jenter som ikke blir kalt fjortis, selvom om de gjør noen av disse tingene, og det er jo riktig. Selvom man bruker mye sminke eller bruker push up, så er ikke det fjortis. Mange trives med å bruke mye sminke og push up, det velger man helt selv. Det er iallefall min mening.

En ting som oppstår over alt, uansett hvor du er. Er fjortis krangler. Det jeg forbinder med fjortis krangler er som regel jenter som blir sinte for at du sier ifra om en ting. For.eksempel hvis du sier "jeg syns du har litt for mye brunkrem i annsiktet nå. Du ser orange ut". Da er det jenter som slenger med leppa, "hvorfor bryr du deg?, herregud hold kjeft, jævla hore, se på deg selv. osv.". Hvorfor ikke bare ta det til seg og tenke, "oi, kanskje jeg har på meg litt mye i dag.. snilt av henne å si ifra." 

Hvorfor er det sånn at jenter skal klikke helt for alt? Jeg sier ikke det at alle jenter gjør det, men noen. Det er også jenter som skriver statuser om hvor fælt de har det, hater livet sitt osv. Ja, det er utrolig trist å høre at du har det sånn, men du trenger ikke fortelle alle facebook vennene dine om det. Jeg mener det at hvis du har det trist og leit, del det med dine nermeste.  Hva mener du om det jeg skrev? Er du enig/uenig?

Publisert 04.09.2012 kl.18:30. Ligger i kategorien: Temaer. 11 kommentarer
15

Forelskelse

Publisert 23.02.2012 kl.01:38. Ligger i kategorien: Temaer.

Det å være forelsket er en utrolig deilig og herlig følelse. Hver gang du ser personen du er forelsket i kribler det i magen, du begynner å fikle med mobilen og du blir varm i kinnene.

Når du skal prøve å snakke med personen er det som om ordene stopper opp i munnen din og du klarer ikke si et ord. Stemningen blir kjempe klein og du er sikker på at han/henne kan høre hjerte ditt dunke. Noen føler det sånn som dette, mens andre klarer å holde praten igang og dere kan le og tulle sammen.

Forelskelse kan være en god følelse og den kan være vond. Du har vel kanskje opplevd at den du er forelsket i ikke føler det samme for deg? Det har iallefall jeg. Jeg følte meg helt tom, ubrukelig og ødelagt. Det var vel kanskje fordi han mistet følelsene sine for meg som gjorde at jeg følte meg så elendig. Jeg var helt knust i flere uker, men så begynte jeg å tenke. Skal jeg virkelig la denne gutten knekke meg helt og ødelegge ungdomstiden min? Nei, en gutt skal aldri knekke meg i så ung alder.

En annen ting som også kan være veldig vanskelig er hvis foreldrene til den du er forelsket i nekter deg å være sammen med han/henne. Hvorfor skal foreldre ødelegge barnets kjærlighetsliv? Har ikke de selv vært unge å opplevd det å være forelsket? Tenkt på den personen hele tiden og drømt om at du er med han/henne? Det er jo spessiele tilfeller som gjør at det ikke er trykt for barnet ditt å være med den personen, men hvis det har en helt annen grunn. Så skjønner jeg faktisk ikke hvorfor de gidder å bry seg. Jeg håper virkelig at foreldre en dag skal slutte å være så overbeskyttende, la det få en sjangs!

Noen foreldre nekter også "spessielt datteren" sin å være sammen med en gutt som ikke har norsk bakrunn. Han kan for eksempel være mørk i huden, ha annen kultur osv. Har det noe å si? Nei! Man kan vel få være forelsket selvom man er fra et annet land, annen kultur og annen hudfarge. Og det har vel ikke noe å si hvis h*n blir forelsket i din datter/sønn. Det er et helt normalt, vakkert og verdifult menneske. Som helt sikkert vil ta godt vare på ditt barn. Utseende, religion, kultur og bakrunn, har ingenting å si!
Jeg sier ikke det at alle foreldre er slik, men mange er det. 
 

La aldri noen knekke deg, for jeg kan love deg at en som virkelig fortjener deg ville aldri såret deg.
Kjemp for hva du vil og hvem du vil ha, ingen kan stoppe deg! Er du forelsket? Kjenner du deg igjen?
Har du opplevd noe av det jeg skrev?


escvinn2rr
Publisert 23.02.2012 kl.01:38. Ligger i kategorien: Temaer. 15 kommentarer
12

Dårlig selvtillit og spiseforstyrrelser

Publisert 21.02.2012 kl.00:33. Ligger i kategorien: Temaer.

Grunnen til at jeg velger å ta opp disse to temaene på bloggen min er fordi jeg har mange venner som har dårlig selvtillit, og dårlig selvtillit kan gjøre at du får spiseforstyrrelser.
 

Veldig mange jenter har dårlig selvtillit, ja fler av de eier faktisk ikke selvtillit i det hele tatt! Jeg syns at det er veldig synd, fordi alle mennesker er perfekte og spesielle på hver sin måte. Du trenger ikke å ha langt hår, flat mage, små lår, store pupper og sprettrumpe for å være perfekt! Det er uansett noen som er glad i deg og syns du er vakker.
 

Flere jenter klager over at de er for feite, for store hofter, for små pupper osv. Hvorfor? Kanskje fordi noen har sagt det til dem. Og jenter tar seg faktisk nær av det noen sier til de, spesielt hvis en gutt sa det. Hvis du som gutt leser dette, tenk tilbake. Har du noen gang kalt ei jente feit? Sagt hun har for små pupper? Eller lignende.. Det kan faktisk ha skadet denne jenta for resten av livet. Hun kan ha tatt seg så nær av det, så nær at hun sluttet å spise. Det medfører spiseforstyrrelser! Det fins mange forskjellige spiseforstyrrelser, og de fleste vet jo om anoreksi og bulimi. De fleste som har spiseforstyrrelser har en blanding, og det kan for eksempel være en blanding av anoreksi og bulimi. Og jeg leste på nettet at det kan være den farligste og mest dødelige spiseforstyrrelsen. Så tenk deg om før du kaller ei jente feit!
 

Som de fleste jenter så sliter jo jeg med kroppen min. Jeg syns jeg har alt for store hofter, det er så og si det eneste jeg kan klage på. I over et år har jeg prøvd å "fjerne" hoftene mine, sånn at de skal bli litt mindre. Uten å lykkes. Det er fordi at jeg har store hofter, og jeg kan ikke gjøre noe med det. I pappa sin familie så har jentene litt store hofter, og jeg har arvet det. Men selvom jeg har store hofter, skal ikke jeg kunne være lykkelig forde? Jo, det kan jeg. Jeg kan gå i bikini som alle andre jenter, og føle meg perfekt. Jeg vet også at det er utrolig mange som liker meg for den jeg er og som er utrolig glad i meg. 

Hver glad i den kroppen og det utseende du har, og lev livet videre. Husk en ting, du kan ikke elske noen andre før du elsker deg selv!

 

Publisert 21.02.2012 kl.00:33. Ligger i kategorien: Temaer. 12 kommentarer
Elida Storrød

Jeg er 17 år gammel, går vg2 helsefagarbeider. Blogger om hverdagen, mote, skjønnhet og hest.

Kontakt meg

elidastorrod@hotmail.no

Følg bloggen

Bla i arkivet

Bloggdesign

Designmalen er kodet og designet av KvDesign
hits